Buitengewoon bijzondere architectuur

Het terug brengen van de karakteristieke elementen en de sfeer van Hofstede Vlugtenburg staan voorop. Dr. Ir. E.J. (Egbert) Hoogenberk, Architect B.N.A. van Harmonische Architectuur beschikt over die kennis en ervaring en voelt precies aan wat Hofstede Vlugtenburg weer tot een oase van rust, ruimte en ontspanning moet maken.

Het plan, de vormgeving en de materiaalkeuze worden bij Egbert Hoogenberk zo veel mogelijk in harmonie met mens en milieu gemaakt en dat allemaal in een weloverwogen stijl. Er zijn met name in Domburg verschillende projecten te bewonderen. Een sterke combinatie van oud- en nieuwbouw is het Badpaviljoen. Een fraai herstelde buitenplaats is ’t Hof Hooge Duyn, maar bijvoorbeeld ook Ruimzicht, Residence Wijngaerde en de Poort van Domburg zijn ontworpen door Hoogenberk.

De werkwijze van architectenbureau Harmonische Architectuur komt voort uit jarenlange onderzoek bij restauraties en verbouwingen van honderden huizen en gebouwen. Hierbij is gekeken naar de goede kwaliteiten van de bouw uit het verleden, waarin handwerk en natuurverbondenheid sterker aanwezig waren. Door de twee wereldoorlogen, industrialisatie en het modernisme is de goede manier van bouwen veranderd. Harmonische Architectuur weet de oude manier van bouwen te combineren naar de gebruiksverlangens en de bouwwijze van deze tijd, met als gevolg prachtige bouwwerken waar niemand omheen kan!

Bekijk bijvoorbeeld de projecten Ruimzicht en Residence Wijngaerde van Dhr. Egbert Hoogenberk. 

(bron: Harmonische Architectuur)