Hofstede Vlugtenburg, Nostalgisch wonen in souburg!

Hofstede Vlugtenburg is een voormalig historische buitenplaats uit de 17e eeuw gelegen in Oost-Souburg. Waar vroeger nog een prachtige buitenplaats stond met een Heerenhuys, Boerewooninge, Schuyre, Stallinge en Koetshuys, staat tegenwoordig alleen nog maar een boerderij met een wagenhuis. Omdat de Zeeuwse geschiedenis met al zijn pracht en praal zichtbaar moet blijven wordt de historische buitenplaats in ere hersteld en kan het weer bewoond worden, net als vroeger!

Hofstede Vlugtenburg is buitengewoon Authentiek omdat de buitenplaats weer heropgebouwd wordt. Het plan voor de heropbouw van Hofstede Vlugtenburg bestaat uit het realiseren van het Heerenhuys met een waterpartij eromheen net als vroeger. Naar het Herenhuys toe wordt een statige oprijlaan gemaakt met aan deze laan verschillende type woningen. De woningen worden allemaal in dezelfde authentieke stijl gebouwd, ontworpen door de architect Dr. Ir. E.J. (Egbert) Hoogenberk. De karakteristieke details, de duurzame materiaalkwaliteit, de sfeer en het ensemble van de bebouwing spelen een belangrijke rol.

Hofstede Vlugtenburg is buitengewoon Nostalgisch doordat het geweldig is om terug te gaan naar de tijd waarin Nederland de ware Vryheit genoemd werd. In de 17e eeuw kon Nederland gezien worden als een land waarin vrede en rijkdom samen kwamen. Geld werd ruimschoots verdiend door de oprichting van de VOC, waarin bijvoorbeeld onze eigen zeeheld Michiel de Ruyter werkzaam was. In de smalle straten van de steden werd handel gedreven tot in de late uurtjes, waardoor bij tijd en wijle gesmacht werd naar een oase van rust. De adel bezat daarom prachtige statige buitenplaatsen die deze behoefte kon vervullen en Hofstede Vlugtenburg was hier een voorbeeld van. Hier kwamen zij dan met koetsen de statige oprijlaan oprijden, om deze vervolgens te laten stallen in het Koetshuys door het personeel. De families genoten van de rust en rijkdom in het Souburgse landschap en van de luxe in het Heerenhuys. Heerlyck!

Hofstede Vlugtenburg is buitengewoon Natuurrijk. Het wordt namelijk teruggebracht aan de rand van Souburg, met als uitzicht alle pracht en praal van de Zeeuwse natuur. Zo zal ook de landschapstuin worden teruggebracht waarin de bestaande, te restaureren ijskelder aan de Schroeweg te bewonderen zal zijn. Door de kronkelige padjes in het landschap is het mogelijk om iedere dag weer verrast te worden door de pracht van de Zeeuwse natuur. Hofstede Vlugtenburg was een uitvlucht in de natuur en dat moet het ook na de heropbouw blijven.

wEES ER BUITENGEWOON SNEL BIJ! 

Wees er buitengewoon snel bij! Er zijn verschillende types en groottes van kavels beschikbaar maar de aantallen zijn beperkt. De mogelijkheden worden graag met u besproken zodra u aangeeft geïnteresseerd te zijn in het project.  Schrijf u dus nu zo snel mogelijk vrijblijvend in en misschien wordt uw droomhuis werkelijkheid!