Heerenhuys & KAVELS

Het plan van de wederopbouw van Hofstede Vlugtenburg bestaat uit de realisatie van het Heerenhuys, met daaromheen een waterpartij zoals dat vroeger het geval was. In het Heerenhuys kunnen woningen worden gerealiseerd, maar ook een maatschappelijke functie, een kantoor of een dienstverlenende functie zijn mogelijk. 

Naar het Heerenhuys toe loopt een oprijlaan waarlangs aan beide zijden verschillende typen woningen worden gebouwd. Uit de geschiedenisverhalen kan worden opgemaakt, dat het hierbij gaat om de Boerenwooninge, Schuyre, Stallinge en het Koetshuys. De exacte bebouwing van de buitenplaats staat niet vast. Er zijn verschillende types en groottes van de kavels beschikbaar voor woningen welke in dezelfde bouwstijl worden gemaakt, ontworpen door de zeer ervaren architect Dr. Ir. E.J. Hoogenberk van Harmonische Architectuur.


Details & kwaliteit

Bij de heropbouw van Hofstede Vlugtenburg spelen de karakteristieke details, de duurzame materiaalkwaliteit, de sfeer en het ensemble van de bebouwing een belangrijke rol. Hier speelt architect Hoogenberk maar al te graag op in. Met zijn ervaring in de realisatie van nieuwe landgoederen en buitenplaatsen is de realisatie van Hofstede Vlugtenburg in goede handen. Het herstel van de buitenplaats ’t Hof Hooge Duyn en het Badpaviljoen in Domburg zijn twee van de vele zeer geslaagde projecten van de architect, waar een bijzonder sterke combinatie van oud- en nieuwbouw getoond wordt.


Landschapstuin

Ook de tuinaanleg wordt in hoofdlijnen bedacht door deze architect. De rijke kracht van boombeplanting, waterpartijen en hagen wordt ook bij de heropbouw van Hofstede Vlugtenburg niet onderschat. De eenheid tussen de gebouwen en de parkaanleg is één van de belangrijkste karakteristieken van de manier van werken van architect Hoogenberk. Zo zal de prachtige ‘buitengewone buitenplaats’ weer net als vroeger een parel in het Zeeuwse landschap worden.